Velkommen til min James Bond side

 

James Bond alias Agent 007 er hemmelig agent for den britiske efterretningstjeneste Secret Intelligence Service (SIS, tidligere MI6). Han er sofistikeret, kvindebedårer, udspekuleret, skyde- og nærkampekspert, vinkender, i god fysisk form, høj smertetærskel og maskulinitet.. Bond har agentnummer 007, de to første nuller dækker over at han har "tilladelse til at dræbe" i tjenesten.

Klik på filmens titel for at komme til siden. Du kan fortsætte derfra ved at trykke på den næste film der står ved "fortsættes i" Tryk på billederne for at se den originale størrelse.

 

 

 

 

Sean Connery blev født i Edingburgh, Scotland d. 25. August 1930.

 

Den "første", og nogle folk siger den bedste James Bond var Sean Connery. Han begyndte sit liv med at pudse kister som ung knægt. Han forblev ukendt i filmverdenen lige indtil han blev valgt som James Bond i "Dr. No" i 1962. Dette etablerede ham fast i filmindustrien som James Bond, et rygte der fortsatte indtil "You Only Live Twice" 1967. Sean Connery vendte tilbage i rollen som Bond en gang mere i "Diamonds Are Forever". Han donerede sin løn på 5 mio. $ til Scottish Nationalist Party (SNP) hvilket han er en del af. Sean vendte atter engang tilbage men i en uofficiel film "Never Say Never Again" i 1983. Siden han spillede Bond har han medvirket i adskillige film, der inkluderer "Highlander", The Untouchables", "Indiana Jones And The Last Crusade", "First Knight", "The Rock" og "Entrapment".

 

Sean Connery's James Bond er sofistikeret, charmerende og kløgtig. Han er fuld af selvsikkerhed, og bevarer et køligt overblik når han er under pres. Han er selvfølgelig meget vellidt af kvinder. Når han opdager noget eller nogen han kan lide, bliver han ikke ved det for længe. Fra hans første film "Dr. No", vækker Honey Ryder's syngeri James. Da hun spørger ham, om han kigger efter skaller, svarer han bare roligt, "Nej, jeg kigger bare". Når han er tæt på at blive splittet i to dele af en laser i "Goldfinger", svarer han stadig vittigt fra sig. Sean's måde at spille Bond på havde også en "mørk side". Efter James var i en brutal slåskamp i begyndelsen af "Goldfinger", falder manden han slås med i et badekar fyldt med vand. Før han kan gribe Bond's pistol oppe på væggen, smider James en elektrisk lampe i karret. 007 går stille ud af rummet mens han kommenterer "Rystende, virkelig rystende". Et andet eksempel er i "Dr. No", da Professor Dent skyder hvad han tror er Bond i sengen. Efter Dent's fejltrin, og efter at have erfaret hans planer, nyder Bond at placere 3 kugler med hans lyddæmpede pistol. En ting er sikker; siden Sean var den originale Bond, vil han altid være den Bond man vil sammenligne fortidige, nutidige og fremtidige James Bond-skuespillere i deres roller som 007!

 

George Lazenby blev født i Goulburn, Australien d. 5. September 1939.

 

Den anden skuespiller til at spille James Bond, blev George Lazenby. George begyndte som model. Bortset fra et par få TV reklamer han medvirkede i (hvor Cubby Broccoli opdagede ham), havde han ingen skuespillerkvalifikationer før han blev ansat som James Bond. George Lazenby påtog sig rollen som Bond på et meget kritisk tidspunkt i Bond serien. Sean Connery havde lige takket farvel og tak, og efterlod nu rollen til denne relativt ukendte australske skuespiller. Publikum gav ham egentlig ikke nogen chance på grund af de høje forventninger fra Connery æraen.

 

George Lazenby's portræt af James Bond fik ingen chance til at udvikle sig. Med presset at være den nye Bond efter Connery's farvel og George's uoverensstemmelser med Cubby gennem produktionen, forløb tingen ikke for godt. Der synes ikke at være den dybde i Bond's karakter som George spillede, hvilket fik Connery's skygge til hele tiden at være nærværende. Adskillige elementer blev indsat i "On Her Majesty's Secret Service", for at overbevise publikum at dette stadig var den James Bond de kendte. Indledningen viste scener fra tidligere film igennem et timeglas og en scene i James Bond's lejlighed hvor han undersøgte berømte ting fra tidligere film. Selv med Lazenby's mangel på skuespilerfaring, gjorde han ikke et helt dårligt job, og "On Her Majesty's Secret Service" opfattes nu som en af de bedste af Bond filmene. Hvem ved hvad der ville være sket, hvis George Lazenby havde fortsat med at udvikle sin karakter i efterfølgende film, i rollen som 007.

 

Roger Moore blev født i Stockwell, London, England d. 14. Oktober 1927.

 

Efter at Sean Connery blev overtalt til at spille Bond en gang til i "Diamonds Are Forever", afslog han at være med mere. Jagten blev nu sat ind for at finde den næste James Bond, der forhåbentlig kunne holde bedre til at være i skyggen af Sean Connery's Bond end George Lazenby havde prøvet på et par år tidligere. Producere gik til Roger Moore efter at have set ham i forrige roller, inkusivt TV serien "The Saint" i 1967-1969. Roger havde tidligere slået sig fast i Hollywood, hvor han spillede i et par film, før han gik over til TV. Han har lavet andre film siden han trådte tilbage fra rollen som James Bond i 1985, men ingen i den samme stil som 007. Roger Moore er Goodwill Ambassadør i UNICEF, blev belønnet med CBE (Commander Of The Most Excellent Order Of The British Empire) i 1999, og den Internationale Humanitære Award i 2000 for hans velgørenhedarbejde.

 

Roger Moore medbragte en hel ny stil i rollen som Bond. Fra begyndelsen af hans første film "Live And Let Die", var Roger's stil meget tydelig og dette hjalp ham til at grundlægge ham i rollen, samtidig med at skubbe sig bort fra Sean Connery's image. Han havde ikke den "hådere" side som Connery havde, men tilføjede istedet mere humor, kløgtighed, seksuelle hentydninger og masser af sarkasme. Roger Moore var også i stand til at levere "one-liners", og tilføjede masser af komedie gennem alle hans film. Men mod enden af Roger Moore's æra, så nogle ham værende for gammel til rollen, specielt når han blev sat sammen med Bibi Dahl i "For Your Eyes Only". "Moonraker", Moore's fjerde Bond opnåede at holde fast på titlen som "Den mest indbringende Bond Film" i 16 forbløffende år, før den rekord blev smadret af "GoldenEye" - Pierce Brosnan's introduktion til James Bond's verden. Roger Moore tilbringer det meste af sin tid nu, med at hjælpe børn rundt omkring i verden med hans UNICEF status, med håbet om at hans berømmelse kan hjælpe med til at gøre en forskel , efter at have spillet 007.

Timothy Dalton blev født i Colwyn Bay, Wales d. 21. Marts 1946.

 

Efter Roger Moore tænkte at det var på tide at hænge hans Walther PPK op og tage hans jakkesæt af, var det endnu engang på tide at finde den næste Bond. Timothy Dalton blev spurgt et par gange om han ville spille James Bond. Den ene gang for at spille i 1969 i "On Her Majesty's Secret Service", men Dalton regnede sig selv for at være alt for ung. Han blev spurgt endnu engang i 1984 for at spille hovedrollen i "A View To A Kill" efter Roger Moore talte om at han ville stoppe, men Dalton havde alt for travlt, så han takkede pænt nej igen. Endnu en gang blev han spurgt, denne gang om han ville spille Bond i "The Living Daylights" efter Roger's farvel, på dette tidspunkt, fik Dalton mere fri fra jobbet, så han besluttede at takke ja til opgaven. Timothy Dalton's karriere udviklede sig yderligere efter Bond filmene med udemærkede film som "The Rocketeer" og "The Beautician and the Beast."

 

Timothy Dalton's portræt af Bond var temmelig kontroversiel. Hans version var helt anderledes end hvad publikum før havde set. Mens Roger Moore's fans var vænnet sig til hans lette, vittige, afslappede stil, introducerede Dalton en hård, seriøs, "mørk" Bond. Dalton udtalte at det var hans ønske at blive en "Fleming's Bond" og vende tilbage til den type af James Bond, som Ian Fleming havde skrevet om. Mens mange fans af serien tog afstand fra Dalton's Bond sammenlignet med Connery's og Moore's Bond, men folk der læste Fleming's noveller forstod Dalton's portræt af karakteren. "The Living Daylights" opnåede relativ success, men Timothy Dalton's anden film - "License To Kill" - gik det knap så godt med. Plottet styrede væk fra den traditionelle "Stop skurken og red verden"-ideen, plottet var hævn efter et angreb på Felix Leiter - Bond's ven gennem mange år. Dalton's karakter var blevet mere hård og mere seriøs gennem selve filmen. "License To Kill" dumpede og fik status som den værste Bond film til dags dato i serien, salgsmæssigt. Timothy Dalton skulle spille endnu engang, men efter mange års problemer omkring serien, forlod han før "GoldenEye" skulle indspilles i 1994. Timothy Dalton dukker stadig op i forskellige film, og nyder at bruge sin fritid på at fiske, se opera og at læse, for lige at nævne et par eksempler. Efter han forlod James Bond rollen, accepterede Pierce Brosnan to måneder senere ansvaret at spille James Bond 007.

 

Pierce Brosnan blev født i Navan, County Meath, Irland d. 16. Maj 1953.

 

Efter et hul på 6 år mellem Timothy Dalton's sidste Bond film, "License To Kill", trådte Brosnan ind i spotlyset som den nye James Bond i "GoldenEye" i 1995. Pierce blev faktisk allerede overvejet til rollen i "The Living Daylights" i 1987, men måtte takke nej, fordi han var bundet af en kontrakt hvor han spillede "Remington Steele" i TV serien af samme navn, hvilket han havde gjort siden 1984. Efter Cassandra Harris's død (der spillede grevinde Lisl Von Slaugh i "For Your Eyes Only") i 1991, tog han en kort pause fra scenen et stykke tid for at sørge over konen, før han dukkede op i et par små filmroller, derefter for at overtage rollen som Bond i "GoldenEye". På det tidspunkt var serien ret usikker efter det store hul, der medførte en vis uinteresse fra publikum. Men Pierce Brosnan laver en eksplosiv opdukken i rollen ved at stjæle titlen som "Den mest Indbringende Bond Film" fra "Moonraker", hvilken havde holdt den i 16 år! "Tomorrow Never Dies" fik relativ succes, samt "The World Is Not Enough" klarede sig fint ved Box Office. Pierce dukker stadig op i andre roller, hvilke inkluderer "The Thomas Crown Affair"(1997) og "Dante's Peak"(1995).

 

Successen i Pierce Brosnan's film er faktisk at kritikere og publikum ser ham som en af de bedste Bond'er siden Sean Connery. Selvom Connery's æra sluttede for 20 år siden, bliver James Bond'er, i dette tilfælde Pierce Brosnan, stadig sammenlignet med Sean Connery. Hans portræt af karakteren ligger meget tæt op ad Sean Connery's, han er glat, ven med damerne, afslappet og har en kvik og vittig bemærkning for næsten enhver situation. Pierce som Sean, har også denne "mørkere" side af karakteren hvilket ses tydeligt i "The World Is Not Enough". Pierce bor nu i Malibu, Californien, med hans kone Keely Shaye Smith. Forhåbentlig vil Brosnan endnu engang påtage sig opgaven at redde verden i rollen som James Bond 007.

UOFFICIELLE BOND FILM:

(Link)

 

Casino Royale. 1954

(Barry Nelson)

 

Casino Royale. 1967

(David Niven)

 

Never Say Never Again. 1983

(Sean Connery)

 

Mickey4700 2012 © Copyright

 

DISCLAIMER: This is a non-profit website and copyright infringement is not intened