SPECTRE er på spanden: Organisationen mangler penge! Derfor kidnapper de - med nr. 2 i spidsen - 2 atomvåben fra NATO og kræver mange millioner løsepenge. Ellers sprænger de en eller flere byer i luften! Efter kidnapningen bliver alle 00-agenterne i Europa kaldt sammen, og James Bond, der har fået nys om at der foregår et eller andet usædvanligt, bliver sendt til Bahamas for at føl

Medvirkende:

 

Sean Connery ... James Bond

Claudine Auger ... Domino

Adolfo Celi ... Largo

Luciana Paluzzi ... Fiona

Rik Van Nutter ... Felix Leiter

Guy Doleman ... Count Lippe

Molly Peters ... Patricia

Martine Beswick ... Paula

Bernard Lee ... 'M'

Desmond Llewelyn ... 'Q'

Lois Maxwell ... Moneypenny

Roland Culver ... Foreign Secretary

Earl Cameron ... Pinder

Paul Stassino ... Palazzi

Rose Alba ... Madame Boitier

Philip Locke ... Vargas

George Pravda ... Kutze

Michael Brennan ... Janni

Leonard Sachs ... Group Captain

Edward Underdown ... Air Vice Marshal

Reginald Beckwith ... Kenniston

Harold Sanderson ... Hydrofoil Captain

PRODUKTION:

 

Optagelser: 16 Februar 1965 - Maj 1965

Instrueret af: Terence Young

Produceret af: Kevin McClory

Manuskript af: Richard Maibaum, John Hopkins

Skrevet af: Ian Fleming

Musik: John Barry

Tekster: Don Black

Sang: Tom Jones

 

Originaltitel ... Agent 007 I Ilden

Fortsættes i ... Du Lever Kun To Gange

Filmens specifikationer:

 

Ultimate Picture: Frame-by-Frame Digital Restoration

Superior Sound: All New DTS5.1 Audio

Audio: Engelsk DD5.1 / DTS5.1

Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk.

TV-system: PAL (Letterbox)

Region: 2

Oprindelse: England

United Artists - 1965

Studio: Danjaq, Eon Productions

Spilletid: 125 min.

Antal plader: 2 (DVD9)

Premiere: 17 December 1965 (Danmark), 29 December 1965 (England)

Budget: $9,000,000 (anslået)

Indtjening: $141,200,000 (globalt)

LINKS:

 

Wikipedia (Dansk)

imdb.com

Bonus Disk:

 

info kommer...

TRIVIA:

 

 

I 1961 blev filmen offer for juridisk uenighed, da Kevin McClory og Jack Whittingham sagsøgte Ian Fleming kort efter udgivelsen af novellen, med påstanden om, at novellen var baseret på et screenplay som de tre havde arbejdet på i 1959 med titlen James Bond, Secret Agent, som skulle have været den første Bondfilm, men som var blevet droppet. McLory ønskede at rollen som Bond skulle spilles af Richard Burton, men efter en af McClorys film blev en fiasko, bakkede Ian Fleming ud af partnerskabet. Sagen blev ordnet uden retssag i november 1963, hvilket Harry Saltzman og Albert Broccoli fik til at frygte for en rivaliserende film af McClory, fordi han fik 50.000 dollars i erstatning, og rettens tilladelse til rettighederne til filmen baseret på novellens plot og karakterer.

 

I 1983 blev Thunderball filmatiseret endnu en gang under titlen Never Say Never Again men atter med Sean Connery som James Bond. Det var Kevin McClory der stod bag.

 

Thunderball er stadig i dag den mest financielt successfulde Bond film.

 

Følgende skuespillerinder var tiltænkt rollen som Domino Derval: Julie Christie, Raquel Welch, Faye Dunaway, Maria Grazia Buccella, Luciana Paluzzi, Yvonne Monlaur og Gloria Paul. Men rollen gik altså til Claudine Auger. Luciana Paluzzi fik senere rollen som den rødhårede snigmorder Fiona Kelly, der originalt var irsk, men efternavnet blev ændret til Volpe på grund af Paluzzi's nationalitet.

 

Claudine Augers accent var for tyk til at kunne bruges i filmen, så man bragte Nikki Van der Zyl tilbage - hun havde tidligere lavet voiceover for Ursula Andress i Dr. No. Adolfo Celi havde lignende problemer, så hans stemme blev lavet af Robert Rietty.

 

Sanger og skuespiller Burl Ives skulle oprindeligt have spillet Largo da Ian Fleming og Kevin McClory prøvede at få gang i filmproduktionen sidst i 1959.

 

Det var ellers meningen at Guy Hamilton skulle have instrueret, men han takkede nej, fordi han følte sig slidt op og "kreativt drænet" efter produktionen af Goldfinger. Terence Young trådte til i stedet. Senere sagde Young - der ville have filmet Thunderball før Dr. No - at Thunderball blev filmet på det helt rigtige tidspunkt fordi budgettet ville have ødelagt den.

 

Thunderball blev den sidste Bondfilm som Terence Young instruerede. Senere blev han tilbudt instruktørstolen til For Your Eyes Only og Never Say Never Again, men han afviste det.

 

Largo's to sektioners yacht, "Disco Volante", blev baseret på Rodriquez Cantieri Navalis færge, "The Flying Fish". Efter optagelser til filmen sluttede, blev båden udlejet som husbåd, og lå ved dok på marinaen MacArthur Causeway i Miami, indtil det sank i de tidlige 1980'ere.

 

Den Jetpack Bond bruger i starten af filmen, var oprindeligt designet og opfundet til militært brug. Den er også kaldet Small Rocket Lift Device (SRLD). Bell Aerosystems Rocketbelt modellen blev brugt til denne film.

 

Det tog næsten 30 år at udgive det udvidede soundtrack til filmen, fordi John Barry stadig var i gang med at skrive musikken under anden halvdel af filmen. Intet af dette musik var med i filmen originale soundtrack da den blev udgivet, selvom de 80 minutter på cd'en stort set er komplet, mangler der stadig omkring 25 minutters ekstra musik.

 

Den eneste Bondfilm, som Broccoli og Saltzman ikke er krediteret for deres arbejde som producere. De er i stedet krediteret som executive producers.

 

Dette er den første Bondfilm, der optages med widescreen proces, lavet af Panavision.

 

Under optagelserne til titelsangen "Thunderball", spurgte Tom Jones hvad "strikes like Thunderball" betyder. Men sangens forfatter vidste det ikke. Jones besvimede lige efter han havde sunget den højeste tone i slutningen af sangen.

 

En anden sang kaldet "Thunderball" af Johnny Cash (Hør den her) blev sendt til filmskaberne, men blev afvist i sidste øjeblik til fordel for Tom Jones version.

 

Sean Connery var tættere på hajen i Largos pool, end han havde regnet med. Det panel der var imellem ham og hajen, var ikke højt nok, så hajen kunne svømme ind over Connery. I filmen hvor Bond reagerer med frygt for hajen, er det altså ægte følelser og ikke skuespil.

 

Ifølge "Behind the Scenes with Thunderball", hvor Bond kommer ud af hajtanken tæt på at angribe ham, men hajen er i virkeligheden død, og bliver trukket af en ståltråd.

 

Specieleffekt-eksposionen af Disco Volante var så kraftig, at den knuste og blæste vinduer ud 38-48 km væk på Nassau's Bay Street, hvor filmens Junkanoo Mardi-Gras sekvens blev filmet. John Stears, havde ikke den fjerneste ide om hvor stærk en cocktail raketbrændstof han skulle bruge for at skabe eksplosionen.

 

Det store skib der fyrer sin kanon mod Disco Volante i slutningen af filmen, er identificeret som HMS Rothesay pga dens nummer (F 107).

 

Dette er også den første Bondfilm, hvor Bond ikke ryger! Sean Connery var meget glad for denne film i rollen som 007.

 

Dette er den eneste Bondfilm, hvor vi får set alle 00-agenterne i samme scene. 007 er den sidste der ankommer til briefingen. Agenternes ansigter er dog gemte og de filmes bagfra.

 

Grunden til at mange af filmens skurke er spillet af italienske skuespillere, er fordi det originale manus ikke havde SPECTRE med, men italienske gangstere fra Mafiaen med Largo som forbryderbossen.

 

For at forhindre nogen i at bruge det falske bombefly Avro Vulcan B1A i fremtidige film, sprang filmholdet flyet i stykker. Det er nu omdannet til rev.

 

Medlemmer af filmholdet og skuespillerne, blev interviewet adskillige gange under optragelserne, på grund af populariteten. Sean Connery gav dog kun et interview, og det var med Playboy Magazine.

 

Reginald Beckwith, der spiller den mindre rolle som Kenniston, døde før filmens premiere.

 

 

FILMLOKATIONER:

 

 

ATLANTIC OCEAN (ATLANTERHAVET)

 

 

Bay Street, Nassau, New Providence Island, Bahamas (Junkanoo Mardi-Gras - James Bond introduces Felix Leiter to Paula and Pinder)

Breakwater, North Shore, Paradise Island, Bahamas (Largo's henchmen and James Bond diving scene)

Cafe Martinique, Paradise Lagoon, Paradise Island, Bahamas (Bond has dinner and dances with Domino - Bond gambles with Largo playing Chemin de Fer)

Clifton Bluff, Nassau Harbour, Nassau, New Providence Island, Bahamas (underwater battle scenes)

Clifton Pier, Nassau Harbour, Nassau, New Providence Island, Bahamas (James Bond and Domino underwater love scenes - underwater battle)

Clifton Wall, Nassau Harbour, Nassau, New Providence Island, Bahamas (underwater battle scenes - hiding place of stolen Vulcan bomber)

Coral Harbour, New Providence Island, Bahamas

Downtown, Nassau, New Providence Island, Bahamas (Junkanoo Mardi-Gras)

Gambier Village, North Shore, New Providence Island, Bahamas

Golden Grotto, Off Staniel Cay, The Exumas, Bahamas (spear-gun battle)

Kiss Kiss Club, Nassau, New Providence Island, Bahamas (Kiss Kiss Club sequence)

Love Beach, North Shore, New Providence Island, Bahamas (ambush attempt on Domino and James Bond by Vargas/The Egg Spines Scene)

Lyford Cay, New Providence Island, Bahamas (underwater battle)

Nassau Harbour, Nassau, New Providence Island, Bahamas

Nassau International Airport, Nassau, New Providence Island, Bahamas

Nassau, New Providence Island, Bahamas

New Providence Island, Bahamas

North Shore, New Providence Island, Bahamas

North Shore, Paradise Island, Bahamas

North Shore, West Providence Island, Bahamas

North West Shore, New Providence Island, Bahamas

Parade Street, Nassau, New Providence Island, Bahamas (Junkanoo Mardi-Gras)

Paradise Beach, Paradise Island, Bahamas (Bond and Domino arrive ashore)

Paradise Island, Bahamas

Paradise Lagoon, Paradise Island, Bahamas

Potter's Wharf, Bahamas

Rock Point, Love Beach, North Shore, New Providence Island, Bahamas (Largo's Lair - Palmyra Estate)

Rock Point, Off West Bay Street, North Shore, West Providence Island, Bahamas (Largo's Lair - Palmyra Estate)

Rose Island, New Providence Island, Bahamas (Crash-landing of Vulcan Bomber off the sea of)

South Ocean, New Providence Island, Bahamas

Staniel Cay, The Exumas, Bahamas

Sullivan Residence, Rock Point, Love Beach, North Shore, New Providence Island, Bahamas (Largo's Lair - Palmyra Estate)

The Exumas, Bahamas

Thunderball Grotto, Off Staniel Cay, The Exumas, Bahamas (Felix Leiter rescues James Bond to safety by winch)

Thunderball Reef, Off Staniel Cay, The Exumas, Bahamas (spear-gun battle)

Vulcan Bomber wreck, South Ocean, New Providence Island, Bahamas (underwater scenes)

West Bay Street, North Shore, West Providence Island, Bahamas (Largo's Lair - Palmyra Estate)

 

 

ENGLAND, UK

 

Beaconsfield, Buckinghamshire, England, UK (Derval's home)

Chalfont Park House, Chalfont Park, Buckinghamshire, England, UK (Shrublands health clinic - converted hotel)

Denham Quarry Lakes, South Harefield, Uxbridge, Middlesex, England, UK (Fiona Volpe B.S.A motorcycle dumping)

Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, England, UK (studio)

Royal Saracen's Head, London End, Beaconsfield, Buckinghamshire, England, UK (car arriving at pilot's hotel)

Silverstone Racetrack, Northamptonshire, England, UK (chase with Bond, Lippe & Volpe)

 

 

 

 

FRANCE (FRANKRIG)

 

 

Anet, Eure-et-Loir, France (opening sequence)

Avenue d'Eylau, Paris 16, Paris, France (SPECTRE headquarters)

Château d'Anet, Anet, Eure-et-Loir, France (Funeral and fight scenes in opening sequence, Anet is 100 km due west of Paris)

Dreux, Eure-et-Loir, France (near) (opening sequence)

Eure-et-Loir, France (opening sequence)

Pont d'Arcole, Seine River, Paris, France (opening sequence)

Tour Eiffel, Champ de Mars, Paris 7, Paris, France (Exterior shot outside SPECTRE headquarters)

 

 

USA

 

Coast, Miami, Florida, USA (US Navy parachuting scene)

 

Miami, Florida, USA (off the coast - US Navy parachuting Scene)

Ocala, Florida, USA (underwater close-up shots)

Silver Springs - 5656 E. Silver Springs Boulevard, Ocala, Florida, USA (underwater close-up shots)

 

 

 

Mickey4700 2012 © Copyright

 

DISCLAIMER: This is a non-profit website and copyright infringement is not intened